PILATES

Pilates je sistem vadbe, ki omogoča razvoj moči in gibljivosti telesa, še posebej pa stabilnosti in hkrati prožnosti trupa in hrbtenice. Poleg fizičnih učinkov uči tudi telesnega samozavedanja in omogoča izboljšanje telesne simetrije in koordinacije ter dihanja.

KAKO POTEKA VADBA

Skupni učinki vadbe blagodejno delujejo na zdravje, zmanjšujejo možnosti poškodb v vsakdanjem življenju, odpravljajo negativne vplive na delovnem mestu. Pilates postavi temelj za učinkovito in varno telesno vadbo in športno udejstvovanje. Poleg neposrednih pozitivnih fizičnih in psihičnih učinkov, omogoča tudi izklesanje telesa in postave v željeno podobo.

TIP VAJ IN UPORABLJENI PRIPOMOČKI

Pilates vključuje tako vadbo brez pripomočkov kot delo z rekviziti. Vadba uravnoteženo deluje na vse dele telesa, zaradi svoje elegantne in pogosto počasne izvedbe pa je za zunanjega opazovalca pogosto videti (pre)lahka. Vadba je izredno prilagodljiva, od zelo enostavne do kompleksne in težavne, torej odvisna od posameznikovih potreb, starosti, sposobnosti in želja, lahko se izvaja tudi kot rehabilitacijska vadba.

FIT13 PILATES TRENERJI

ANDREJA DREJČI